Banyak Barang Makeup Nak Bawa? Macam Mana nak Jimat Ruang?





assalamualaikum hari ini macam biasa Hana nak share dengan korang tips untuk kita jimatkan space . kan kalau macam kita travel atau bercuti dengan family mesti banyak barang nak bawa

Giveaway Hana Nak bagi 3 Blouse Terbaru dari HanaTajuddin secara PERCUMA!



Berita baik untuk semua!
Hana nak bagi blouse koleksi terbaru dari HanaTajuddin

#HanaOOTD #ootd : Suka Pakai berlayer Part 2 Fashion Denim


Ok untuk jacket denim ni kan
Hana suka gila sebab ada pocket
letak handphone senang

#HanaOOTD #OOTD Kimono , Fashion Inspiration Black & White


Hari ni terasa nak try kimono
Bila ada anak kecik yang masih bf nak pilih baju memang kita
automatic will a bit particular about choosing the cloth

#HanaOOTD #OOTD : Girlsdayout bersama Humaira Warna Pink dan Putih





Yeay! hari ni matchy dengan Humaira
Walaupun ibu pakai Pink belacan Humaira pakai pink
Tapi warna putih kita sama kan...

#HanaOOTD #OOTD : Warna Navy Blue dan Maroon


First of all Happy Deepavali untuk rakyat Malaysia yang menyambut Deepavali.
Bila Public Holiday ni maka Shakil dengan Safiyya cuti!

Alamak...

#OOTD #HanaOOTD Warna Mustard dan Purple

Walaupun hari weekend adalah hari untuk merehatkan diri bersama keluarga tercinta , tapi ada kerja perlu di selesaikan

Pagi masa bersiap, Shakil tanya... ibu, ibu keje? hahaha bila budak tanya macam innocent sangat kan ...

Tips Buat Anda Yang Kerap Travel - Jarum Pin Brooch Mudah Hilang?


Lately Hana banyak keluar. Dan bergerak ke sana sini
Jadual makin sibuk
Weekend ada je kami planning  nak bawak anak-anak p berjalan

Bila sibuk sikit dengan kerja
mesti kena curi masa untuk spend masa dengan dorang

#OOTD #HanaOOTD Warna Hitam , Pink dan Putih

Akhirnya...
Dapat juga update lagi
Tapi sebelum tu kan
Hana nak tanya semalam time kitorang drive ke KL,
Dalam perjalanan balik after tol sungai Besi
Betul-betul depan kitorang ada kereta ni mungkin mengantuk terhimpit drive kereta ke devider

Alhamdulilah mujur dia sempat masuk balik laluan jalan

Mujur tepi tu bukan macam longkang besar tau

#OOTD #hanaOOTD Color Block Purple dan Emerald Green

Suka warna emerald green untuk blouse ni! Material dia memang cantik. Tapi material ni buat cepat berpeluh pulak. Sayang sangat. Tapi serious! cantik!

Mix and match shawl . Shawl ni masih lagi dalam peringkat experiment material dia.
Try pakai dulu. Kalau ok best meletop, mantop memang akan get ready on website http://hanatajuddin.com.my 

Top warna hijau dan purple ,
mix and match pants warna hitam

Kalau boleh memang tak perlu lebih dari 3 warna!


Bell sleeve ni memang terlibas muka Humaira! haha



Shawl ni tengah diuji tahap keselesaan material serta keboleh upayaan membentuk dengan jayanya . hiks!


Pengalaman Bercuti di St Giles The Gardens - Grand Hotel & Residences Kuala Lumpur

Since sebelum terlupa nak share dengan semua mengenai pengalaman bercuti di St Giles The Gardens - Grand Hotel & Residences Kuala Lumpur, Hana update siap-siap

Lately Hana dengan husband pilih hotel yang bawah dia shopping mall.
Kalau dulu lebih prefer tepi pantai ke
Sekarang agak berubah angin, mungkin atas faktor anak dah 3? (huhuhu...)

Kitorang pilih Hotel yang berdekatan Mid Valley Shopping Mall. Supaya nak makan senang. Nak shopping pun senang :)(i like it!)

Betul ke senang? Cop itu Hana cerita lepas ni

Ok pertama Hana dan husband pilih Residences
Kitorang tak pilih Hotel. Sebab bila tengok Residences dah pun memadai dengan keperluan Hana and family

Sebenarnya dekat the garden dia pecah kepada 2. Ada 2 building. One side adalah hotel dan one side adalah residences. Tempat parking adalah sama. Di bahagian bawah. Korang akan rasa sedikit pening nak cari parking. Tapi jangan malu bertanya orang yang ada dekat situ. Kitorang ni namanya duduk dekat dengan kawasan macam ni. tapi nak cari parking pun terkial-kial.

Dorang cakap... kalau nak parking dekat dengan hotel / residences parking dekat tiang warna purple. Sebabnya dekat situ adalah parking untuk the gardens dan hotel / residences tu terletak di The Gardens

Bila dah jumpa parking kitorang naik lift dan bertanya ke kaunter information nak tau kat mana hotel. Sebab agak confusing. Rupanya kena keluar dulu kemudian kalau ke kanan adalah hotel ke kiri baru residences. Kitorang tersalah belok. Pergi belah kanan. Dan receptionist inform if residence is the other side. Maka berjalan la lagi. . .

 Bila dah sampai bilik semua ok. Toilet best. Semuanya ok. Perfect!

Cuma kekurangan dia

1. Nak berjalan ke Shopping Mall adalah sangat jauh. Kalau ada anak kecik sangat tidak digalakkan. Sebab akan berakhir dengan penat dukung anak.  Melainkan kalau korang nak exercise

2. Nak cari parking yang tak penuh agak susah. memandangkan semua parking bercampur. Nak ke mall adalah sama dengan parking nak ke hotel . Tapi kalau ada driver ok . Sebab tak perlu parking dan driver tolong drop off betul-betul depan receptionist


3. Kalau korang pilih hotel just untuk relax, chill dan nak view bangunan sekeliling. Just nak stay dalam bilik ... ok memang sesuai. Tapi kalau nak pergi sebab macam Hana , dekat dengan shopping mall agak kurang sesuai. Korang tau la pack gila Mid Valley. lagi-lagi on weekend. Unsurprisingly  harga hotel dia  a bit lower during weekend compared to weekdays. Senang cerita tak rasa tenang sangat sebab weekend crowded . huhuhu ...

4. Tapi kalau korang pergi sini on weekdays rasanya insyallah berbaloi sebab tenang.

5. Ha.. lagi satu tak best sebab korang kena usung beg dalam shopping mall. Haha kalau dah bawak beg anak-anak sekali rasa macam nak pindah tu... mesti rasa macam kurang best la kan. dari parking kena melalui shopping mall untuk ke receptionist, Fuhh!!!

Apa pun Alhamdulillah semuanya ok, semuanya selamat dan dapat juga bawak Shakil dengan Safiyya spend time dengan kitorang. Nanti kita try bercuti tempat lain pulak!

#HanaOOTD #OOTD : Inspirasi Warna Kelabu dan Hitam Daripada Plural My dan HanaRTW

Yeay! Tak sangka akhirnya dapat juga sarung baju plural ni!
Material Baldu!
For sure mahal kan
Selalu orang ingat panas, rimas gatal ...semua la!
Tapi korang tau tak Baju ni dorang dapatkan fabrik dari Thailand untuk hasilkan
VELVET SWEATHEART dengan material mantap tapi harga yang insyallah masih affordable

Kalau korang tak percaya boleh survey
Di kedai yang menjual fabrik
Harga dia?
Hurmm... jangan terperanjat DALAM RM80++ per meter

Jadi bila nak jual tu dah jadi berapa kan?
Memang gigih owner plural ni mencari sampai ke Thailand
semata-mata nak dapatkan material yang sangat berkualiti
Tapi harga masih dalam range harga yang berpatutan

Bila sarung je,
sure korang akan rasa lembut, sejuk dan pegang je fabrik had belah dalam
korang akan ter 'imagine' selessanya!

Sebab apa Hana confident je cakap macam tu?
Sebab Hana dah try satu heehhe
Hana ada VELVET SWEARTHEART Warna Grey
Untuk gaya lebih sopan, Hana mix and match bersama
skirt maxi daripada HanaRTW

Tudung Hana combine dengan warna Hitam
supaya lagi menyerlah gitu

#HanaOOTD #OOTD :  Inspirasi Warna Kelabu dan Hitam Daripada Plural My dan HanaRTW

Tengok la tu shining material dia memang nampak mewah kan!


#HanaOOTD #OOTD :  Inspirasi Warna Kelabu dan Hitam Daripada Plural My dan HanaRTW

Nak tampil lebih sopan dan ayu boleh gayakan bersama maxi skirt ni seriously memang match sangat


Bahagian tangan tu ada cuff lagi. Memang smart kan!

Jadi bagi anda yang berminat dengan Top dari plural ni boleh dapatkaan maklumat lebih lanjut di Instagram Plural.my di sini