StoryTelling dan Copywriting

Sebenarnya tengah dalam memahamkan mengenai
Storytelling dan copywriting ni

First baca ebook #STOB dari #cikgugarang
Faham sikit-sikit

Ni baca untuk kali ke--2

Sekarang letak dekat blog ni supaya
boleh jadi rujukan masa hadapan

Storytelling Copywriting 
kalau nak tengok contoh
iklan ubat batuk cap ibu dan anak
Kan  ada lagu dia buat

LEGO pun sebelum nak masuk
pasaran siap kumpul pakar dalam bidang antropologi
semata-mata nak faham budaya dan dunia mainan budak kecik

Jadi terhasillah macam-macam karakter yang ada cerita sendiri

Itu contoh syarikat besar gunakan storytelling dalam pengiklanan

Apa yang perlu kita mahir nak hasilkan storytelling ni?

Pertama
HEADLINE

Headline ni fungsi macam switch button
Dari pada merah bertukar hijau

Jika mantap headline tu
Maka... mesti anda akan tersengih-sengih
di bucu dapur

Headline  tu macam ni ----> headline