Apa . . Persiapan Sebelum Bersalin di Hospital SALAM Shah Alam ni?

Kalau sebelum ni memang confius apa sebenarnya
nak bawa semasa bersalin

Kalau di hospital kerajaan berbeza dengan private

Sebelum ni masa bersalin safiyya bawa semua
Barang yang list dekat blog-blog bawa
Tapi tak banyak yang guna

Jadi bila dah pilih di bersalin di hospital
yang sama  tau dah apa yang perlu dan tak perlu nak bawa
Mau kalau bawak semua orang ingat kita
nak berkampung di Hospital

Bawa kain batik masa nak keluar
dari hospital
sebab masa kena tahan wad dia bagi uniform sendiri

Pampers baby boleh bawak
Kadang datang hadiah
Sebab semua company pampers bagi sampel free

Tuala wanita
Yang ni tak da free gift
Bawak sendiri


Baju tidur dan baju lengan pendek
untuk baby
Bawa dalam 3 helai / 4 helai cukup

Lepas bersalin je nurse akan minta baju
dan tuala  baby untuk dia mandikan
Bagi sekali bengkung
Tapi tuala tu ingat tak ingat kena bawak ke tak ya
Yang pasti bengkung,
Nanti lepas mandi dia bengkungkan bayi kemas-kemas

Sarung Tangan dan Stokin Baby
Yang ni bawak 1/2 pun cukup

Barang mandi ibu dan baju ibu

Itu jela
Memang palnning tak bawak banyak
Kalau ada yang tak da, suh husband tolong
ambikkan dekat rumah
Dekat je

hihi