DALAM DILEMA - NAK BUANG KE SIMPAN?




Baju yang dah berlubang atau terbuka jahitan
DALAM DILEMA - NAK BUANG KE SIMPAN?
Kita perasan sebenarnya baju tu koyak sikit je. Sayang sangat! Size padan, design ngam , pakai pun nampak cantik.

BUKAN BAJU BUAT KITA CAP CUS BERSIAP | APA YANG PERLU KITA BUAT UNTUK KURANGKAN MASA BERSIAP KE KERJA?



Setiap Pagi sebelum ke tempat kerja kita terpaksa ambila masa lama untuk
Fikir dan cari
“Apa aku nak pakai hari ni?”


Tapi mungkin bagi sesetengah suri rumah mungkin ini bukan isu besar

SENJATA DAN PAKAIAN | APA KAITANNYA?

Senjata Rahsia | HanaTajuddin

Cuba fikirkan yang almari anda itu sebagai senjata rahsia

Bila bertempur semua orang keluarkan senjata rahsia masing - masing.

Mada ada yang buta -buta guna tangan atau kaki je untuk berperang.

#HTOOTD : Dolly Blouse - Dark Choc Mix And Match Relax Pants

Intoduction pada bahagian Dolly Blouse - kelebaran bawah dia adalah lebih lebar dari biasa





Makanan Sedap Dekat Shah Alam | Awas! Nasi Kerabu Memang Tiada Dalam List

Hari minggu! Yeay
Pagi-pagi bangun bukan lagi fikir nak mengadap meja. Tapi cari breakfast!

Cuma dah lewat kak Hana decide kita makan tengah hari terus.

Jadi makan la dekat Kueh Shah Alam. Ini adalah kedai makanan sedap dekat Shah Alam.

Kedai apa tu? Ha. . . Kueh dekat Shah Alam ni antara favourite kak Hana. 

Pertama sebab unik dia . . . dia je jual Kuih dalam shop lot yang ada aircond. 
Kedua selain makanan traditional ada aiir Coklat. 

Memang USP dia mantop!



Ok Paling kalau anda sampai di sana nanti jangan lupa order Nasi kerabu. Sedap! 

Paling best : Ayam goreng dan semua nampak fresh!

Paling kurang Best : Budu dia masuk atau campur dalam nasi. Tapi nak buat macam mana? Telan je - Cuba ampa request tak mau budu

Tapi jangan tak tau. Nasi kerabu ni tak ada dalam menu tau! Korang masa buat order , tanya "bang, nasi kerabu ada tak? Maka abang tu akan bertanya kan pada tukang masak dulu.

Ada rezeki ampa semua. . . maka adalah!


Husband makan soto ayam tak silap kak Hana. Kak Hana pun tak pernah rasa. Dia kata kena letak sambal cili baru rasa pedas

Jadi anda semua boleh la mencuba dekat sana!



Ini adalah lokasi dimana terletaknya Kueh Makanan sedap di Shah Alam tu. Make sure simpan dalam phone . Takut sesat pula nanti




#HTOOTD Selalu Terkejar - kejar? Nak Berisap pun Tak sempat? SARA Cotton Palazzo





Hari ni semangat nak OOTD
Dah lama tak OOTD

Kak Hana excited gila
Sebab pagi tadi dapat feedback customer
Dia beli semua baju kak Hana. Antara paling dia suka,
Ada dia Highlight Dolly blouse.
Aish tak bolej jadi terus kak Hana cepat-cepat nak siap

Tapi yang masalahnya kan
Baru kak Hana teringat
Hari ni hari jumaat . Kena cepat ni. Tengok jam, aduh dah sampai pukul berapa
Tapi ligan juga la. Sebab apa? Sebab husband nak sembahyang jumaat.

Tiba-tiba.. blank. Tau dah nak pakai dolly
Seluar nak pakai apa ni? dok iron kang lagi lewat
Jam dah pukul 9 lebih.
Wuaa. . . terus kak Hana ambil cotton palazzo tu
sarungkan dengan dolly
Tapi sebenarnya bukan masuk pun. Yela doly dah kembang. Tapi palazzo kembang lagi

Pikir juga. Tapi tak pa. sebab nak cepat punya pasal, kak hana mix and match ja
Kebetulan hari ni dah start release palazzo cotton

Jadi pakai juga. Selesa pun selesa. Kain cotton kan.
Bila berjalan beralun gitew. Tak melekap la

Anak - anak kak hana buka reti dukdiam
Bila kejar dorang
Memamang nampak la dia tak melekap
Ikut beralun

Material dia kalau tengok dari dekat macam ni

Cuba tengok Pic bawah ni. Ini la masa kak Hana first pakai. Ramai suka
So, Kak Hana ambil keputusan untuk jual. Mesti korang rasa happy bila pakai nanti!

Cuba tengok flow dia tu . berdiri gitu dah beralun kan!



Kadang kalau kita nak cepat mesti dalam kepala nak yang tak yah iron kan
Contoh kalau baju ada la material tshirt
Kalau palazzo banyak yang kena iron

Gambar di bawah adalah model gayakan SARA Cotton Palazzo




Jadi Kalau anda suka juga . Maklumat lanjut  dan pembelian boleh Klik di bawah :





Premium Produk Borong HanaTajuddin Akan di Tamatkan? Bila?



Assalammualikum , Untuk makluman semua produk - produk premium seperti:

  • Blouse Muslimah Petalie (Dulunya di kenali sebagai Kelopak)
  • Dolly Blouse
Ini adalah produk premium yang kak Hana dan team hasilkan. 
Material - kami cari sendiri
Jahitan - di hantar ke jahit pukal tempatan

kualiti fabrik dan jahitan memang sangat berbeza dengan produk bukan premium

Untuk permulaan Kak Hana memang dah planning nak jual premium. Kak hana target untuk pelanggan tertentu Yang tak kisah untuk berbelanja  dan sukakan kualiti.
Tetapi atas permintaan , ramai nak borong. Jadi memang tiada masalah kak Hana untuk cuba.

Setelah beberapa percubaan,
Dan masa hari Rabu baru ni ada meeting dengan team (ehehe setiap minggu kami ada meeting)
Ternyata memang yang beli produk- produk premium dari kak Hana ni adalah bukannya borong.
Masing-masing beli sehelai
.
Kiranya target kak hana
Produk premium - untuk mampu beli berbaloi dengan kualiti
Produk Bukan premium - untuk yang bukan mampu tengok, tapi mampu beli

Jadi untuk mengekalkan produk premium ini, dan menjaga hak-hak mereka yang sukakan premium.
Maka kak Hana sedang merancang  untuk mereka yang sukakan premium ini macam something la. Tapi belum dapa bagitau apa lagi. Sat g pom pang tapi benda belum jadi tak best la.. Tunggu . Tapi tu la Kak hana boleh bagitau buat masa sekarang.  akan tutup untuk belian borong.

Bila? Akan di maklumkan

Jangan whatsapp team kak Hana. Salam sis bila last boleh borong ?

ATAU 

Sis? Produk borong lepas ni tak boleh borong ke?
Produk yang bukan premium boleh borong seperti biasa
Yang 2 yang kak hana listkan kak atas je yang akan di tamatkan harga borong.

Kalau dekat website ada kak hana tulis premium. Maka itulah produk premium. Kalau tak ada perkataan premium - maka itu bukan produk premium. Tak perlu risau.


Maklumbalas boleh comment di bawah. Kak Hana lihat satu persatu dan analyse