JANGAN PAKAI SKIRT KALAU TAK SESUAI | HANATAJUDDIN



Skirt ada banyak jenis
kita akan huraikan nanti untuk cik/cik puan
(2 KESILAPAN UNTUK BERBADAN BUAH PEAR ADA DALAM GAMBAR)
.
Skirt chiffon
Maxi Skirt
Skirt Kembang .
ini antara nama yang selalu di guna pakai untuk memudahkan pelanggan faham apa yang ingin di jual
.
Tahukah anda?
Skirt begini paling tak sesuai di pakai untuk Badan yang bentuk buah pear
.
buah pear tu bahagian pinggul dan kebawah dia besar
.
Apabila cik/cik puan yang berbentuk buah pear pakai skirt kembang macam ni
.
habis, saya takut nanti nampak lagi besar
.
lagi satu jangan pakai bahagian bawah cerah.
pakai had warna gelap. perasan atau tak mata lebih tertumpu dekat bahagian bawah. Untuj badan pear . nak alihkan mata dari pandang bawah, boleh pakai hitam atau warna gelap. kalau dalam almari make sure semua warna gelap
.
nampak tak bahagian bawah tu nampak besar sikit
.
Jadi anda Perasan atau tak 2 KESILAPAN DALAM GAMBAR INI jika anda berbadan buah Pear

Kenali Rangka Anda Supaya Mudah Pilih Pakaian




Apa yang paling penting untu membeli pakaian
Cik/cik puan perlu kenal dahulu bentuk badan, bahagian mana yang ingin di sorok dan rangka badan.


Sebelum kita pergi bahagian lain,
kita lihat dahulu rangka badan kita.
Dah kenal ingat. Mudah untuk kita pergi bab seterusnya
.


.
Mudah sahaja
Guna sahaja pergelangan tangan
.
Temukan ibu jari dengan jari telunjuk
.
JIKA
.
(A) Ibu jari dan jari telunjuk bertindih
Cik/ Cik Puan berangka kecil
Yang berangka kecil paling cepat atau mudah berat nak naik.
Kalau rangka kecil dan tidak tinggi agak kritikal untuk menjaga pemakanan dan exercise
Sebab jika tak jaga, maka cepat nampak berisi. Nak pilih baju juga agak mencabar. Salah gaya
sikit orang dah cakap badan dah naik


JIKA
(B)Ibu jari dan jari telunjuk bertemu
Cik/Cik Puan berangka sederhana.Lambat nampak berisi.Mudah untuk pilih pakaian.
Kalau rangka macam ni makan banyak sikit pun tak mudah nampak gemuk


JIKA
(C)Ibu jari dan jari telunjuk berjarak
Cik/Cik Puan berangka besar
Jika anda rendah agak mencabar nak pilih pakaian yang sesuai. Tetapi jika rangka besar dan tinggi, macam -macam gaya boleh. seperti contoh orang barat.


Cik / Cik Puan yang mana satu?
A ? B? C?

NAK ELAKKAN DARIPADA TERBELI BAJU YANG TAK SESUAI DENGAN BENTUK BADAN? | HANATAJUDDIN















Setiap orang ada bahagian yang mudah berat badan naik.
Rata-rata ramai yang mengalami masalah berat bertambah pada bahagian pinggul dan peha.
Mungkin faktor kurang senaman atau hanya kerja di pejabat
.
Cik/ Cik Puan yang sering duduk di pejabat boleh melakukan senamam tertentu untuk mengurangkan berat pada bahagian bermasalah
.
Di samping itu pemilihan pakai perlu tepat supaya bahagian yang bermasalah tidak kelihatan bertambah besar
.
Menurut sumber "Work your Wardrobe" oleh penulis Nichole
Masalah di atas adalah mereka yang bertubuh badan seperti buah "Pear" iaitu besar pada bahagian bawah
.
Jadi Cik/Cikpuan perlu menetapkan matlamat untuk membeli pakaian yang :
MENYEIMBANGKAN bahagian atas menjadi sama besar seperti bawah secara VISUAL.
.
Teknik :
Dengan cara memakai pakaian yang menjadikan bahu kita nampak besar namun masih tampil dengan kekal muslimah
.
ELAKKAN DARIPADA MEMAKAI:
(1) Seluar yang mengikut bentuk kaki
(2) "Pencil skirt" atau "Straight cut" skirt
(3) Memakai warna yang cerah untuk bahagian bawah
.
APA LANGKAH Yang Boleh di ambil adalah seperti:
(1) Memilih pakaian yang mempunyai "Puff", "padding"
(2) Memakai jaket atau "layer top"
(3) Pakai , pakaian yang mempunyai "volume" atau "pattern" pada bahagian atas
(4) Pilih pakaian cerah atau bercorak pada bahagian atas
(5) Anda boleh memakai corak besar dan "bold color" pada bahagian atas supaya kelihatan seimbang dengan bahagian bawah
(6) Pemilihan bentuk leher tiada masalah untuk yang bertudung
(7) Pilih warna gelap untuk bahagian bawah, sama ada skirt mahupun seluar
(8) Memilih pakaian berpotongan "A-Line"
.
Atau secara kesimpulannya kita boleh memilih pakaian yang sarat pada bahagian atas dan elakkan sebarang corak atau pattern pada bahagian bawah. Warna juga pilih yang cerah pada bahagian atas dan warna yang gelap pada bahagian bawah.
.
================================





Basic Babe Jubah adalah antara yang sesuai. Disamping perincian dan corak lebih di tumpukan pada bahagian atas, kemudahan untuk menyusukan bayi serta mengambil wudhuk juga dapat memudahkan ibu-ibu di luar sana.



KLIK Link untuk lihat Testimoni pelanggan kami
http://hanatajuddin.com.my/akp/
=====================
Harga:
1 pc : RM99
3 pcs : RM89/ pc
5 pc : RM69/ pc
=======================================
NAK BELI PADA HARGA RENDAH? MEMBORONG?
=======================================
Minimum
10 pc : RM 60/pc
** TIPS kongsikan dengan kawan , adik, member, officemate, coursemate, housemate, kakak ipar, mak mertua dan BEST friend awak. Bagitau depa kat group ka apa ka kan.Sama-sama jimat. Sama-sama buat koleksi
.
Klik di sini untuk pembelian:


KLIK DI SINI



KELEBIHAN BELI DI WEBSITE
==========================================
*Website akan auto deduct harga item ikut kuantiti
*Website kami dah automatik kirakan postage (Ikut Semenanjung/Sabah/Sarawak)
*Pembayaran awak boleh pilih nak auto (SenangPAY) ke atau manual (Bank Transfer) . Kalau auto tak payah bagi bukti pembayaran
*MASA nak checkout TAK PAYAH register. HANYA PERLU isi maklumat penghantaran , check E-Mail - ada salinan order. lepas tu buat pembayaran, kami terima bukti pembayaran. Settle! terus kami poskan
Kini tak tertanya-tanya dah -"Sis stok apa yang dah habis?"
.
*BONUS : PEMBELIAN BORONG MELALUI WEBSITE anda juga boleh campur dengan item yang lain untuk mendapat potongan harga.
=========================================
Pembelian di Whatsapp tak boleh ke sis?




019-2451446
(Basic Babe Jubah adalah *BEST SELLER. Jadi siapa yang betul-betul ingin dapatkan , perlu segera kerana stok ini cepat habis)

Tak Tahu Nak Matching Warna Apa? Keliru Nak Tahu Tone Warna Cerah Ka Gelap?

simpan warna ni siap-siap! kan kelmarin kak Hana share warna universal ni
.
tau tak warna ni di panggil universal sebab apa?
sebab paling best warna ni warna sesuai untuk semua jenis kulit warna!
jadi mana yang yang pening kot pikiaq aku ni tone kulit jenis sejuk ka (cool) kulit jenis panas ka (warm) memang sesuai sangat dah
.
sebab apa?
sebab warna ni tahap sifat sejuk dan panas dia seimbang. tu yang bila kita pakai muka kita takkan nampak gelap ka cerah. berseri-seri adalah!
.
mana yang nak sedondon dengan hubby. mesti ada warna hubby tak sesuai dengan warna kita. nah! warna ni sesuai dah dengan dorang jugak
.
simpan warna ni dalam handphone. kang pening nak pilih warna. had ni boleh jadi rujukan!
hint : next koleksi hanatajuddin pakai warna universal ni! hiks! nanti kami update 😍😘
coming soon~


Updated : Blouse Muslimah Kelopak