PAKAIAN YANG SESUAI UNTUK BULAN RAMADHAN


 

PAKAIAN YANG SESUAI UNTUK BULAN RAMADHAN 

Musim panas kebelakangan ini membuatkan awak kurang selesakan , lagi -lagi korang yang berpakaian sopan , yang lebig suka mengayakan jubah.

Tapi ada jugak bila kita pakai sopan menutup aurat ada kedengaran yang sibuk dok tanya hang xpanas ka ? hang tak rimas ka ?

haaa meh sini saya nak kongsikan tips kekal nyaman di bulan puasa yang panas ni.
Sementara masih menutup aurat dan yang penting awk takkan kena strok haba .. J

Untuk cuaca yang agak panas ofkos la awak tak boleh pilik fabric yang terlalu tebal kan, lagi-lagi yang sentiasa terdedah dengan panas.
Pastikan korang pakai baju yang tidak terlalu menebal, kerana bila baju yang tebal haba, yang terkumpul boleh naik ke otak dan mnyebabkan awak semua sakit kepala yang terlalu kerap.

Bagi yang keluar bekerja sentiasa ke site mahupun terdedah dari matahari , pastika okey pastikan korang pakai baju tidak berlapis lapis.

Lagi bagus awak pakai blous yang tidak terlalu tebal, dan tidak terlalu nipis (jika terlalu nipis uolss terpaksa pakai singlet kan ) so better uolss cari yang xjarang sgt, baru la awak semua hanya pakai baju satu lapis kan .

Gaun maxi lengan panjang biasanya sukar didapati, tetapi alangkah bahagianya dapat mencari gaun maxi lengan panjang jadi anda tidak perlu memakai pakaian berlapis-lapis lagi bukan?

Baju yang dekat gambar tu dari hanatajuddin tau korang, so sangat sesuai la untuk awak semua yang sentiasa mengadap panas untuk musin puasa ni.. baju ni fabric dia macam kain tshirt, so awak nak bawak g bazar Ramadhan pon boleh J

Bagi korang yang kerja pejabat mesti awak smua  rasa xformal kan pakai tshirt basic tee macam diatas sana, ha saya ada solution pada yang awak-awak suka pakai formal, tapi simple dan yang penting sekali tak panas okey ..

Kalau korang yang suka formal boleh la awak cuba blous Amanda dan handfold, blous ni kain dia moss crepe tau. Mmg selesa sangat sangat la untuk bulan puasa yang panas ni.

Material moss crepe yang sejuk, selesa dan lebih tebal tetapi ianya tetap ringan dan begitu sesuai untuk dipakai di mana- mana sahaja. Dan yang penting Tekstur di badannya nampak eklusif.

So dah tak nak cakap banyak dah ape lagi jom ke website hanatajuddin.com untuk buat koleksi keluar santai , ke pejabat , kalau nak buat raya pon boleh J