Nak kekal cantik sepanjang bulan puasa?

http://coverjunction.s3.amazonaws.com/2012/91/54040138-1bd1-42b3-bbfd-2a1ac6cc0926.jpg

Nampak lesu dan suram je masa bulan puasa?
Nak kekal cantik sepanjang bulan puasa?
Perasan tak? Tahun ni rasa panas dia lain macam sikit dari tahun sebelum-sebelum ni.
Bila cuaca panas terik, kering dan bahang tu yang boleh menjejaskan kesihatan dan kecantikan kita.
Bila panas badan kita cepat rasa tak bermaya. Nampak pun macam suram je. Badan pun senang berbau. Yela asyik berpeluh je.
Paling tak best kalau dah panas mula kulit ada  yang kering, ada yang berminyak tu yang senang naik jerawat tu.
Ni saya carikan khas untuk awak tips kecantikan yang simple. Senang awak amalkan dalam bulan puasa ni. Yela, tak lama lagi nak raya. Mesti awak nak nampak cantik flawless gebu gebas kan?

AMARAN: Amaran siap -siap tips ni suma pakai had semula jadi ja. Tak da bahan kimia. Tak da pengawet. Halal dan suci gitew. Tak da kesan sampingan pape pasal semuanya bahan semula jadi

Nak putihkan kulit?  Kalau awak nak putih kan kulit. Ikut langkah dekat bawah.
Cara simple ja, sebelum tido ambik susu segar dengan tomato dalam peti sejuk tu. Tomato tu lenyek dulu. “Combine susu dengan tomato tu lepas tu sapu je dekat muka. Ala . . . buat macam masker. Dah kering atau ikutkan setengah jam lepas tu dah boleh cuci muka. Dalam seminggu boleh buat dua kali. Jangan terperanjat bangun pagi Raya terus muka nampak flawless gebu gebas tau!

Muka awak senang naik jerawat?

Punca utama selalunya jerawat ni senang naik sebab hormon je. Hormon tak stabil
Jadi satbilkan hormon tu. Oh lagi satu
Memang dekat luar banyak produk kecantikkan orang jual. Sana sini kedai banyak benda depa jual untuk hilangkan jerawat.
Boleh beli.
Tapi. . . kalau awak risau dia buh banyak sangat bahan kimia
Nah! Pakai ja had semula jadi
Jimat pun jimat. Pulak tu selamat dan suci gitceww
So ada balance lebih sikit duit p la shopping  baju-baju dekat hanatajuddin
Ok ambik madu dua sudu, sesudu serbuk kayu manis. Kacau bagi sebati. Terus sapu kat muka. Biarkan lebih kurang sejam. Basuh la dengan air suam.
Kalau time nak buat tu tak ada madu. Boleh ja guna serbuk kayu manis ja. Tapi pedih sikit la sebab kayu manis tu menyerap dedalam kulit.
Macam mana nak dapat serbuk kayu manis?
Dekat mydin ada dia jual peket-peket atau timbang . Carila di sana na.
Boleh la buat seminggu 3 kali

Nak nampak bibir  munggil?  
Bibir asyik kering ja. Selalu kopek kulit dia. Macam mana nak nampak munggil?
Yela bila musim panas bibir cepat kering.
Lagi -lagi kalau pakai lipstick masa bulan puasa . Mesti kulit bibir kering kan?
Orang kata bibir kering ni boleh di rawat.
Macam mana?
Sapu minya argan oil sahaja biarkan saja sampai esok pagi.
Bila bibir dah sihat munggil tu letak  lipstick warna apa-apa pun cantik kan
Ha lepas pakai argan oil ni mana tahu senyum dekat bazar ramadhan terus dapat jodoh yang mana masih single. Heheheh.

Lagi satu selain muka penampilan harus di jaga. Kalau muka dah cantik tapi baju macam tak best juga.
Ha. . . kalau bulan puasa ni nak ke bazar atau hari raya nak tampil jubah yang best boleh ke sini hanatajuddin . sopan dan cantik! Memang orang cakap perfect la.
C:\Users\USER\Downloads\Produk Hana_Tajuddin\Jubah Beb\13312633_1001224593288547_3493058014808040273_n.jpg