Blouse #OOTD | Hanatajuddin

Blouse Printed 

Assalamualaikum semua, saya harap smua sihat sejahtera. begitu cepat masa berlalu kan, dah tinggal seminggu lagi nak raya. yahooo heheheh. Awk smua dah shopping raya ke ? harini saya nk review produk baru dari hanatajuddin iaitu blouse printed. Blouse ni cantik sgt tau, sbb corak dia yg penuh dibaju, so awk semua xpayah pakai tudung dan seluar yang bercorak dah. Blouse ni sesuai la untuk awk yang suka santai santai. 

blouse


cantik kan, nampak elegent sangat,Blouse ni bukan sahaja sesuai untuk buat dipakai dihari raya, tapi juga sesuai untuk ke pejabat dan juga keluar bersantai.Ni contoh fabriknya tapi kaler biru :)


blouse

blouse
 jom awk smua grab dekat hanatajuddin boleh beli borong tau, ada bnyak lagi warna yang menarik hati :)

Maxi Skirt #OOTD | Hanatajuddin

Maxi Skirt Exclusive From Hanatajuddin

Assalamualaikum semua, dan selamat bekerja kembali,, semalam cuti nuzul al-quran kan, so saya harap semua menghabiskan cuti dengan penuh bermanfaat. Semua dah beli baju raya ? waaa kalau dah beli mesti yang meletop-letop kan semua, kalau yang belum lagi meh sini dekat-dekat. Nak review sikit produk baru yang exclusive dari hanatajuddin ni, iaitu maxi skirt. Maxi skit ni lain dari yang lain kerana dia ada corak warna yang menampakkan lagi perwatakkan si pemakai. Maxi skirt ni sangat sesuai untuk awk yang suka bergaya dengan warna yang menarik contohnya warna merah. 
maxi skirt

Bagi awk yang risau untuk gayakan baju dengan maxi skirt ni jgn risau, meh sini nak kongsi tip padanan warna yang sesuai untuk dipakai bersama dengan maxi skirt kami.Tak perlu warna yang terlalu menonjol kerana maxi skirt ni dah menonjol, jadi awak semua hanya pakai baju warna yang lembut supaya maxi skirt ni menonjol, sebagai contoh warna putih, warna hijau soft atau merah soft .. :)

maxi skirt

maxi skirt

So jangan tunggu lama lama meh meh terjah hanatajuddin untuk pilihan yang lagi banyak .. :)


Palazo Putih #OOTD | Hanatajuddin

PALAZO PUTIH


Assalamualaikum semua, salam nuzul al-quran saya ucapkan kepada semua , cuti-cuti ni awk semua kemana ?balik kampung ? ke keluar shopping baju raya, hehehe .  Harini saya nk ootd sikit, review produk baru dari hanatajuddin, yang pasti awk semua mesti bekenan dihati .  Palazo dari hanatajiddin korang, yang pasti produk premium tau. Palazo ni kalau awk smua nak pakai pergi shopping waktu cuti macam ni sesuai sangat la. So xperlu la awk semua fikir nak pakai apa lagi , sebab palazo ni memang nampak exclusif dan yang penting nampak sopan bila pakai, nak bawak g bazar pon boleh. Walaupun awk semua rasa palazo putih ni nampak jarang dan susah nak jaga, jangan risau saya yakin bila awk semua pakai awk pon akan jatuh cinta, Sebab saya pon kalau shooting selalu pakai palazo putih untuk gayakan dengan semua baju :)

palazo

Palazo ni sesuai untuk kemana sahaja, tak kesah la awk nak pakai pergi kerja ke, jalan -jalan ke atau buat santai-santai. Boleh dipakai dengan blous, ataupun baju tshirt.

palazo


palazo


palazo

Jangan risau takut xselesa kat pinggang sbb keadaan pinggang yang xda getah buat perut selesa. lagi lagi buat ibu yang mengandung. So tunggu apa lagi jom serbu hanatajuddin.com.my ada banyak lagi pilihan yang menarik, jangan tunggu lama-lama tau nanti habis stok melepas la korang :)

Maxi Skirt Bronze #OOTD | Hanatajuddin

Maxi Skirt Bronze

Assalamualaikum saya ucapkan kepada semua , dan selamat hari jumaat, so esok selamat berhujung minggu la kan. Hujung-hujung minggu ni awk semua kemana ? ada rancangan nk balik kampung? atau dah rancang nak shopping untuk raya. Apa kata sebelom keluar awk semua gayakan maxi skirt dari hanatajuddin ni. Maxi skirt Bronze ni cantik kan , warna yang cerah untuk tampilkan awk lagi bergaya. Bagi maxi skirt bronze ni bukan hanya sesuai untuk si pemakai yang berkulit putih sahaja, ia semua untuk awk yang kulit sawa matang ni untuk smua pan asia lah boleh dikatakan  :) . 


bronze

Maxi skirt bronze dari hanatajuddin ni tak panas tau, sebab kain dari shiffon cotton, so memang selesa la nak bawak balik kampung atau ke mana -mana.

maxi skirt bronze

maxi skirt bronze


Kalau awk semua tak tahu nak matching dengan baju colour apa jangan risau, saya bagi tips sikit, heheh kalau sis guna maxi skirt bronze awk semua boleh guna warna puteh, kelabu , brown cerah/lembut dari warna skirt, atau awk gayakan baju yang warna lembut, sebab skirt dah warna terang kan. so setakat ni untuk hari ini, jom singgah hanatajuddin dengar kata akan keluarkan produk baru.. :) jom heheh

Maxi Skirt Royal Blue #OOTD | Hanatajuddin

Maxi Skirt Royal Blue

Assalamualaikum semua, apa khabar ? Diharapkan semua sihat walafiat. ha dah ada yang poteng puasa ke? heheeh. macam mana semua persiapan raya ? dah hari kesepuluh kita puasa, jadi kene la shopiing skit-skit, nanti kan xda baju raya pulak heheheh. buka apa biasa lah nak raya ni stok baju cepat je sold out kan, jadi awk semua kene la beli awal-awal. Harini nak kongsi sikit mengenai maxi skirt. bagi yang korang suka sangat gayakan maxi skirt tau long skirt ke mana sahaja, tak kira pergi mana -mana. ni saya review maxi skirt royal blue. memang nampak exclusive sangat kan. Warna royal blue ni memang menonjol sikit, tapi bagi yang berani akan menonjollkan lagi si pemakai .

royal blue

Maxi skirt royal blue ni memang warna dia terang , jadi awk semua tak perlu pkai baju yang terang dah, untuk matching yang terbaik boleh pkai baju putih ataupun biru muda/lembut. Baru menonjol maxi skirt korang kan.

royal blue
royal blue


okey cukup setakat ni jerla saya review untuk maxi skirt royal blue, tunggu next colour from hanatajuddin tau uolsss :)

Formal Dresses #hanatajuddin


Formal Dresses 

Assalamualaikum dan selamat berpuasa saya ucapkan kepada seluruh umat islam, dalam sedar tak sedar dah 9 hari kita menunaikan ibadah puasa kan. 

Semoga ramadan kali ini penuh dengan barokah kepada anda semua.

Harini saya nak bagi tips untuk awk -awk yang sentiasa berpakain formal ke pejabat, bosan kan kan asyik pakai formal jer, apakata kali ni cuba pakai formal dresses, ha baru la awk semua tampil bergaya dan sopan tapi tetap formal. 

formal dresses

Formal dresses ni memang sesuai bagi penggemar yang suka formal tapi terselit kesopanan sebagai muslimah dan yang penting nampak simple, takde la awk semua Nampak macam nak g bercuti kan.. 

Formal dresses kelabu ni kalau awk semua pakai g office tetiba boyfriends atau husband  ajak g buka puasa kat mall, tak perlu nak bazir masa untuk tukar pakaian, ha bagus kan J

formal dresses

formal dresses


Bagi formal dresses ni awk semua boleh jenguk-jenguk dekat hanatajuddin untuk tengok pilihan warna yang menarik. Jangan tunggu lama lama tau, cepat cepat grab nanti takut kehabisan stock. Maklumla smua nak tambil cantic dan bergaya bila tiba raya J




Maxi Skirt Kelabu #OOTD | Hanatajuddin


Maxi Skirt Kelabu 


Assalamualaikum semua, semoga hari ni dipermudahkan segala urusan awak semua, Haritu saya ada review kan mengenai maxi skirt dari hanatajuddin yang warna pink, ha hani ni nak tunjuk satu lagi, supaya awk semua rambang mata , hehehehe . Untuk kali ni saya nak review maxi skirt kelabu , warna ni memang sesuai sangat bagi awak semua yang gemar berpakaian formal untuk kemana sahaja. sebab maxi skirt kelabu ni yang gelap membuatkan awk semua nampak elegent.

maxi skirt kelabu


macam mana berkenaan tak ? Bagi yang dah tak tahu nak pakai baju apa untuk ke office tu bolehla awk semua pakai maxi skirt kelabu ni, Lepas je balik dari office boleh terus pergi jejalan, ha tak susah kan,

maxi skirt


maxi skirt

maxi skirt


so mana mana yang suka dengan maxi skirt kelabu ni bolehlah ke shopping ke hanatajuddin.. so kene cepat tau sebelum kehabisan stock :)

Maxi Skirt Pink #OOTD | Hanatajuddin


Maxi Skirt Pink #OOTD


Hai awk smua, macam mana puasa smua okey ? alhamdulillah, smoga smuanya baik-baik sahaja. Harini nak ootd sikit mengenai maxi skirt yang macam princess ni, ha maklumla bulan puasa ni mesti ramai yang nk keluar bersama keluarga kan? Ada juga yang keluar reunion bersama kawan kawan universiti ataupun keluar dating smbil tengok wayang.Mesti awak semua pening tak tau nak pakai baju apa, ha meh sini saya nak ootd sikit maxi skirt pink. Yang mana suka warna lembut tu boleh la kan, warna pink ni memang lembut sangat,baru la nampak feminim kan



maxi skirt ni memang lembut sangat, jadi awk semua boleh la pakai untuk keluar bersama sama kawan -kawan, yang pasti tak panas dan sangat selesa.


Material kain shifon crepe ni membuatkan awak smua rasa selesa, maxi skirt ni memang sesuai untuk menontong wayang bersama yang tersayang, jadi awak semua masih kelihatan sopan dan bergaya.



Jadi yang mana mencari-cari maxi skirt yang cantik bak puteri ni boleh la ke web hanatajuddin.com .my atau kalau awk semua malas nak google meh saya share http://hanatajuddin.com.my/produk/zia masih banyak pilihan yang menanti, ha nanti awk-awak pon boleh ootd jugak bersama hanatajuddin 

PAKAIAN YANG SESUAI UNTUK BULAN RAMADHAN


 

PAKAIAN YANG SESUAI UNTUK BULAN RAMADHAN 

Musim panas kebelakangan ini membuatkan awak kurang selesakan , lagi -lagi korang yang berpakaian sopan , yang lebig suka mengayakan jubah.

Tapi ada jugak bila kita pakai sopan menutup aurat ada kedengaran yang sibuk dok tanya hang xpanas ka ? hang tak rimas ka ?

haaa meh sini saya nak kongsikan tips kekal nyaman di bulan puasa yang panas ni.
Sementara masih menutup aurat dan yang penting awk takkan kena strok haba .. J

Untuk cuaca yang agak panas ofkos la awak tak boleh pilik fabric yang terlalu tebal kan, lagi-lagi yang sentiasa terdedah dengan panas.
Pastikan korang pakai baju yang tidak terlalu menebal, kerana bila baju yang tebal haba, yang terkumpul boleh naik ke otak dan mnyebabkan awak semua sakit kepala yang terlalu kerap.

Bagi yang keluar bekerja sentiasa ke site mahupun terdedah dari matahari , pastika okey pastikan korang pakai baju tidak berlapis lapis.

Lagi bagus awak pakai blous yang tidak terlalu tebal, dan tidak terlalu nipis (jika terlalu nipis uolss terpaksa pakai singlet kan ) so better uolss cari yang xjarang sgt, baru la awak semua hanya pakai baju satu lapis kan .

Gaun maxi lengan panjang biasanya sukar didapati, tetapi alangkah bahagianya dapat mencari gaun maxi lengan panjang jadi anda tidak perlu memakai pakaian berlapis-lapis lagi bukan?

Baju yang dekat gambar tu dari hanatajuddin tau korang, so sangat sesuai la untuk awak semua yang sentiasa mengadap panas untuk musin puasa ni.. baju ni fabric dia macam kain tshirt, so awak nak bawak g bazar Ramadhan pon boleh J

Bagi korang yang kerja pejabat mesti awak smua  rasa xformal kan pakai tshirt basic tee macam diatas sana, ha saya ada solution pada yang awak-awak suka pakai formal, tapi simple dan yang penting sekali tak panas okey ..

Kalau korang yang suka formal boleh la awak cuba blous Amanda dan handfold, blous ni kain dia moss crepe tau. Mmg selesa sangat sangat la untuk bulan puasa yang panas ni.

Material moss crepe yang sejuk, selesa dan lebih tebal tetapi ianya tetap ringan dan begitu sesuai untuk dipakai di mana- mana sahaja. Dan yang penting Tekstur di badannya nampak eklusif.

So dah tak nak cakap banyak dah ape lagi jom ke website hanatajuddin.com untuk buat koleksi keluar santai , ke pejabat , kalau nak buat raya pon boleh J