Tips MakeUp : Teknik Asas Contouring Yeay Dapat Belajar Satu Benda Baru

Hari ni Kak Hana nak share mengenai Asas contouring. Tapi bila Kak Hana Share ni kena apply terus tau. Jangan nanti. Kalau nanti memang tak dapat result. Lagi lambat apply lagi lambat belajar.

Ok pertama Contouring Bahagian Pipi
Memang kalau korang tengok sama ada model ke atau siapa-siapa yang pipi dia naik semacam katanya macam apam tu sebab Makeup La. Kak Hana Apply contouring dekat pipi. Memang mak aih. Rasa pipi naik semacam




Pada bahagian bawah tulang pipi Mula-mula sapukan powder/shading yang bewarna gelap. Diikuti bahagian atas adalahlah blusher korang yang warna pink tu.

*Make sure dekat pipi tulang ya. Jangan buat membulat dekat Pipi.



Diikuti Contouring pada bahagian hidung. Perhatikan betul-betul bagaimana model tu apply. Dia tarik dari permulaan kening. Bahgian bawah hidungpun dia buat shading kan. Bahagian bawah dia gelapkan.

Ini yang Kak Hana Jumpa Close Up bahagian Hidung



Tengokla..Bawah hidung pun dia duk buh warna gelap tu.

Dan yang paling best bila kak Hana baru tau contouring pada bahagian mata. Seronok!


Bagi mata kelihatan lebih dalam. Sebelum ni Kak Hana tak tau pun. Ni first time jumpa. Maka contouring sangat la membantu. Apa lagi boleh la kita cuba nanti!




No comments:

Post a comment